23 Temmuz 2008 Çarşamba

transfermarkt.de


Bugünlerde bir haber dolanıyordu spor sitelerinde. transfermarkt.de'nin değerlendirmesine göre Türkiye'nin en pahalı futbolcusu ve klübü yer alıyordu haberlerde. Bende üşenmedim ve transfermarkt.de'ye göre Bursaspor'a ve oyuncularına ne kadar değer biçilmiş ona baktım. Belirtmek isterim ki değerlendirmelerin ne kadar gerçeğe yakın olup olmadığından çok işin eğlencesindeyim.

Takımdaki oyuncuların toplam değeri 24.800.000 €. Bu istatistikle ligin 11. takımıyız. Belediye klüplerinin 8. ve 9. olması dikkat çekici. Tam listeye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Peki oyuncularımızın değer sıralaması nasıl? Siteye göre en değerli oyuncumuz Yusuf Şimşek ki buna katılıyorum. (Trabzonspor'a transfer olan Egemen Korkmaz ile aynı değerde - 2.8M €) 1M € değerinde ve üstü oyuncularımız şunlar:

Yusuf Şimşek 2.8M €
Stelian Kirita 2.5 €
Dimitar Ivankov 2.2M €
Mustafa Sarp 1.9M €
Gökhan Güleç 1.8M €
Volkan Şen 1.6M €
Ömer Erdoğan 1.5M €
Maxim Romaschenko 1.5M €
Veli Acar 1.5M €
Mustafa Keçeli 1M €

Takım listesi için ise şurdan buyurabilirsiniz. Bu arada Maxim'e 1.5M değer biçmişler ama biz Dinamo Minsk'e 600.000 bonservis ücretine satamadık. Minsk başkanı siteye baksın, sonra gelsin özür dilesin bizim yönetimden "Abi, bilemedik" diye.

Hiç yorum yok: