28 Eylül 2008 Pazar

Maxim Romaschenko, 90+1



Maxim Romaschenko'nun Kocaeli deplasmanında galibiyeti getiren golü. Hayatımda izlediğim en güzel gollerden biri.

Vuruştan önce hakemle Romaschenko arasında şöyle bir diyalog geçmiş:

"Frikik vuruşu öncesinde hakem Aytekin Durmaz topun duracağı yeri bana gösterdikten sonra kendisine "düdüğü bekleyecekmiyim hocam" dedim. O da bana "kaleye şut için çok uzak mesafe" dedi. Bende "görürüz hocam" dedim ve vuruşumu gerçekleştirdim, gol oldu. Galibiyeti kazandıran golü attığım için çok mutluyum."

9 Eylül 2008 Salı

ATLAS Experiment


CERN'de yarın yapılacak deneyde Gordon Freeman'ı görüyorsunuz. Beni kıyamet iddialarından çok bu resim kıllandırdı. Bağlasınlar bu herifi deney başlamadan önce bir yere de kafamız rahat olsun.

Uykusuz'un deney için yorumu ise

8 Eylül 2008 Pazartesi


"Scientists study the world as it is, engineers create the world that never has been."
Theodore von Kármán (1881-1963)

7 Eylül 2008 Pazar

Frets are on fire baby

Uzun zamandır aklımda olan ama indirmeyi hep unuttuğum oyundu Frets on Fire. Aslında uzun bir zamandır bu Guitar Hero ve türevlerini görüyor ve biliyordum, ama oynamak nasip olmamıştı. Neyse, 3-4 ay önce tesadüfen Guitar Hero III PC versiyonu ile tanıştım ve oynamaktan inanılmaz keyif aldım. Sonrasında duydum ki bunun çok az boyutta olanı ve internette bir sürü fan sitesi olan bir türevi daha varmış. (Tahmin de edebileceğiniz gibi bu Frets on Fire oluyor.) Sonra indiririz dedim ve öyle kaldı.


Dün batug.org forumlarında gördüm linki. Ulan dedim indirecektik bunu. İndirmemle beraber bağlanmam da bir oldu. Oyunda hazır bulunan 3 şarkı kesmedi hemen internetten şarkı aramaya başladım. Bu konuda da tavsiyelerim olucak birkaç satır aşağıda.

Öncelikle tuşlar ile ilgili bir noktaya değinmek istiyorum. Oyun 5 nota ve bir pena(pick) tuşundan oluşuyor. Nota tuşları f1, f2, f3, f4, f5 pena ise Enter. Ancak benim önerim f'li tuşları 1, 2, 3, 4, 5 olarak değiştirmeniz zira f1 ve f2'ye aynı anda bastığınızda pena tuşu basmıyor.


Şarkı indirmek içinse tavsiyem indireceğiniz dosyalara bakıp bütün zorluk dereceleri olan dosyaları indirmeye çalışmanız. Ayrıca Guitar Hero paketlerini gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz çünkü bu dosyalar orijinalinden apartma olduğu için kişisel bir abukluk ile karşılaşmıyorsunuz. Sonra Fear of the Dark'ı Supaeasy seviyesinde indirip ne kadar kolay çalarım diye heveslenirken parçayı hazırlayan dallamanın aslında bunu Amazing seviyesine uygun olarak hazırladığını farketmek hoş olmuyor. Çokça indirilen ve yüksek not alan parçalar da seçilebilir. Nerden indireceğim derseniz google'a "frets on fire songs" gibi şeyler yazdığınızda bir sürü alternatifle karşılacağanızı söylemekten mutluluk duyuyorum. Torrent'te de binlerce alternatif şarkı bulmak mümkün.

Son olarak, oyunu indirmek için sizi şöyle alayım
http://fretsonfire.sourceforge.net/