16 Kasım 2010 Salı

Ergic'in Biletleri


Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde evinde Manchester United ile oynayacağı maçın öncesinde ajanslara herkese helal olsun dedirten bir haber düştü. Habere göre Bursaspor'un Sırp orta saha oyuncusu Ivan Ergic gelir düzeyi düşük taraftarların da maçı izleyebilmesi için 630 tane bilet alıp bunu tercümanına dağıttırmıştı. Ancak bu bilet sayısı konusunda bir belirsizlik var.

tribundergi.com'da açılan başlıkla başlayalım.
Ivan Ergiç'ten 630 Bilet
Benim de olaydan bu başlıkla haberim oldu. Zaten başlıkta herhangi bir ajansın haberiyle değil birebir tanıklık vesilesiyle açılmış gibi.

Maç sırasında ise Sabri Ugan bunu ilk başta 7000 bilet olarak duyurup sonrasında biraz uçtuğunun farkına varmış olacak ki 70 diyerek düzeltti.(!)

Olay gazetesi bilet sayısı için 650 diyor.
http://www.olay.com.tr/Sayfa.php?Git=Haber&id=51251
"Bursaspor`un tecrübeli orta saha oyuncusu İvan Ergiç, seyirciye 650 bilet dağıttı."

Bursa Hakimiyet ise bunu fazla bulmuş olacak ki 65 diyor.
http://www.bursahakimiyet.com.tr/HaberDetay.aspx?hid=60029
"Bursaspor'un Sırp orta saha oyuncusu İvan Ergiç’in, gelir düzeyi düşük taraftarların Manchester maçını izleyebilmesi için 65 tane  bilet aldığı öğrenildi.  Kulüp tarafından biletlerin dağıtıldığı bildirildi."

teksas.org'da gördüğüm haber ise ultrasmovement.blogspot.com adresinden alıntı. Bu konuda bir iki haber daha olabilir sitede, benim gözüme çarpmadı.
http://www.teksas.org/haber_oku.asp?haber=7397
http://ultrasmovement.blogspot.com/2010/11/ivan-ergic-reis.html

Bana 630 rakamı başta mantıklı gelmişti. Bursaspor'un kuruluş yılı olan 1963'de kullanılarak bu sayıya ulaşıldığını düşünmüştüm. Sayı önemli değil tabi, Ivan Ergic futboluyla, profesyonelliğiyle, belki de en önemlisi bir futbolcuda görmeye hiç alışık olmadığımız entellektüelliği ve hayat görüşüyle benim için çok özel bir futbolcu. Kaç bilet aldığı zerre önemli değil. Yazıyı Ahmet Çakır'ın yazısının son cümlesiyle bitireyim.

"Kısacası, Ergiç’in yaptığı iş gerçekten çok güzeldi ama bizim basın olarak bununla ilgili doğru rakamı öğrenip okur ve izleyiciye aktarmaktan aciz durumda olduğumuz meydana çıktı. "