10 Eylül 2009 Perşembe

Polonya 69-87 Türkiye


İlk iki maçı izledikten, takımın ortaya koyduğu oyunu gördükten sonra çoğu kişinin kolay geçeceğini düşündüğü bir maçtı. Polonya'nın ev sahibi olması, belli kısalarından kısa sürelerde verim alıp iyi bir atmosfer sağlayabilmesi, ilk 5 uzunlarının kaliteli oluşu insanı biraz tedirgin ediyordu ancak iki gündür nerdeyse hiç dinlenmeden bütün maçı aynı oyuncuların oynaması bugün onları baya etkilemiş gözüktü. Kendilerinin bile beklediğini düşünmediğim şekilde 2'de 2 yapmalarının da etkisi vardı bence bu maçtaki düşük performanslarında.

Bazı oyuncu performanslarından bahsedersek, bugün maç Ömer Aşık'ın maçı oldu, aslında turnuva da onun turnuvası oluyor. 10/11 isabetle ürettiği 22 sayı çok önemliydi. Bu sayıların neredeyse hepsinin Gortat oyundayken atılmış olması onun için ayrıca bir artıydı. Ömer Onan'a da ayrı bir parantez açmak gerekiyor sanırım. Ben ilk 5'te Logan'ı tutmak için Sinan Güler ile başlayacağımızı düşünüyordum ama Ömer savunmada sanki iki gündür hasta olan o değilmiş gibi oynadı. Logan'ı tamamiyle pasifize etti. Şut ritmini de bulmasını diliyorum 2. tur grup maçlarında. Ender Arslan'a ise nazar değmesin diyorum başka hiçbir şey diyemiyorum.

Uzun lafın kısası iyi oynuyoruz, takım gibi oynuyoruz. Turnuva öncesindeki umutsuz hava tamamen dağılmış durumda ve çapraz gruptan gelen bütün takımlar tek galibiyetle geliyorlar. Lodz programı aşağıdaki gibi. Ben İspanya'ya yenilip Sırbistan ve Slovenya'yı yeneceğimize inanıyorum. Bu oyun, bu takım ruhu olduğu sürece madalya şansımız var ki olmasa da bu oyunu izlemek milli takımdan tatmin olmaya yetiyor.

12.09.2009 Türkiye-İspanya
14.09.2009 Sırbistan-Türkiye
16.09.2009 Türkiye-Slovenya